top of page
Fästpunkt 1
meny
IDPW7602.PNG
DIOQ3248.PNG
ELLW8292.PNG

BESTÄLL MAT

SALTFRI
SOCKERFRI
GLUTENFRI
MJÖLKFRI

 

NATURLIGA
SVENSKA
RÅVAROR

RAWFOOD HUNDMAT / HUNDGLASS

smaker

NATURLIG HUNDMAT & GLASS

Mat UTAN farliga tillsatser! 

I begynnelsen åt hundar kött, ben, organ, fisk, grönsaker och frukt. För några deccenier sedan började vi människor att utfodra hundarna med spannmål. Vissa hundar har vant sig vid intag av spannmål medan andra hundar aldrig vänjer sig utan alltid har problem med magen eller sköldkörteln på grund av fel kost.

Vi är två tjejer som vill ändra på detta genom att ge hunden den mat som hundarnas magar vill ha: kött, fisk, organ, grönsaker, frukt och bär.

Våran önskan är att utbilda hundägarna att förstå vad som är bra mat för deras hund. Bra mat håller sjukdomarna i schack och skapar bättre förutsättningar för din hund att inte behöva besöka veterinär i onödan. 
 


 


BESTÄLLNING 

Just nu vänder vi oss till Caféer och Grossister med vår hundglass! Vi mejlar gärna ut vår prislista!


Hör av er till oss på
info@dogishdelight.com
Carina Ristholm Tel: 070 733 87 83


För Caféer finns det 4 eller 8 st GlassTassar i en bägare med lock. 
Grossister kan välja på bägare med 4 eller 8 st GlassTassar i förpackning om 4 bägare med 4 olika smaker.
Det finns 1 kg påsar med uppdelat lever, fisk, grönsaker, frukt och bär.


 

affar
Varfor dogish
grönsaker

VARFÖR DOGISH DELIGHT?

ETT BÄTTRE ALLTERNATIV

Vi tillverkar hundmat i Sverige med naturliga råvaror från naturen. Maten är inte indelad efter hundens ålder eftersom den innehåller naturens alla DNA som gör att hundarnas mage klarar av alla våra Tassar oavsett ålder. Spelar ingen roll om det är en valp, mogen eller gammal hund. Denna mat är nyttig och en ren vitaminbomb som din hund kommer att älska.

DJUPFRYST

Vår mat är djupfryst för att den ska behålla alla vitaminer, mineraler och fetter som är viktiga för hunden. När den tinas upp behåller Tassarna formen eftersom nyttig Kalvgelatin finns i maten. Den fina Tassen behåller sitt söta utseende och är en riktig vitaminbomb.
   

INTE PROCESSAT

Vi använder färska råvaror såsom fisk, kött, inälvor, ben, grönsaker, frukt och bär.

Allt är rått utom grönsakerna som kokas lite så att det går lättare att köra maten i en kvarn för att sedan malas ner. 
Kött, ben och fisk mals råa. 
Frukt och bär mals råa.

 

RÅ MAT ÄR BÄST

Rå mat är bäst för kroppens system. Rå mat behåller alla näringsämnena som kroppen behöver och det är lättare för tarmarna att naturligt ta upp alla vitaminer och mineraler. 
Det finns inget spannmål  i vår mat.
I spannmål finns det stärkelse som blir klister runt tarmväggarna. Stärkelseklistret gör det svårare för vitaminer och mineraler att komma igenom tarmväggarna.   

"HUNDEN ÄR                                                              DIN BÄSTA VÄN"

VÅRA NYTTIGA TASSAR...

FRUKT & BÄR

Frukten som finns i Tassarna kan variera efter årstiden. När det finns bra mango eller nymogna svenska äpplen, papaya, päron, ananas, kiwi, bananer, citron, apelsin, persikor, jordgubbar, blåbär, lingon, melon då kommer vi att variera oss i maten. Vi vill att hundarna skall äta en varierad kost med frukt och bär.

Vad finns det för näringsämnen i olika frukter och bär?

Äpplen - Innehåller vitaminerna A, D, E, K som håller cellerna friska, vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. De är även vätskedrivande, bra för tänderna, bra för matsmältningen.

Papaya - Laddad med antioxidanter, kalcium, magnesium, vitaminer B1, B3, B5, A, C, E, K, fibrer. 

Blåbär - Är en vitaminbomb med vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E och K.

Lingon -  Är rik på vitamin A, B, C. E, fosfor, järn, kalium och kalcium. Om hunden äter fet mat tillsammans med lingonen har lingonen påvisats att förhindra förhöjda glukos och kolesterolvärden. Bäret påverkar insulinet på ett positivt sätt.

Banan - Bra för hundars matsmältning. Innehåller vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, fosfor, jod, järn, kalcium, kalium, magnesium, selen, zink, omega 3, omega 6.  

Girls Picking Apples_edited.jpg
Organic Beetroots_edited.jpg

GRÖNSAKER

Vi på Dogish Delight har bestämt oss att fokusera på de bästa råvarorna. Allt för att hundarna skall få i sig så mycket näring, vitaminer som det bara går.  Vi vill ge hundarna det bästa som vi kan producera i Sverige idag.  

Alla våra recept är baserade på samma princip: 100% av Färska Grönsaker som varieras beroende av årstider såsom rödbetor, morötter, kokt broccoli,  selleri, ärtor, grönkål, blomkål, kålrot,
pumpa, sötpotatis,  osv för att bidra med naturliga fibrer och antioxidanter, för att hjälpa till med matsmältningen och hälsan.

En av det nyttigarste grönsakerna är Pumpan som innerhåller en massor med näring.

Pumpa - Tiamin = Omvandlar mat till energi. Niacin = B vitamin för att bryta ner fett, kolhydrater och protein. B6, folat = bildar nya celler och röda blodkroppar. Järn, magnesium, fosfor = är nödvändigt för alla levande celler. Riboflavin = nedbrytning av fett, kalcium och koppar. Mangan = livsviktig för enzymer som är verksamma i kroppens energiproduktion.

En annan grönsak är Rödbetan som innerhåller många  vitaminer och mineraler.

Inte nog med det; rödbetor gör också att blodtrycket sjunker samtidigt som de är rika på både fibrer och vitaminerna A, B, P, C samt rik på magnesium, fosfor, zink, kalcium och kalium.  Att ha röd färg i grönsaker och frukter är ett tillstånd som visar att de har antioxidantegenskaper. Denna funktion är en hälsogivande kraft till kroppen. 

KÖTT

Vi samarbetar med flera bönder och slakterier i Sverige för att vi skall få de bästa råvarorna till vår hundmat. Allt kött i hundmaten är rått för att så mycket som möjligt av näringen skall vara kvar i maten. Den enda processen är att vi kör köttet i en mixer för att det skall vara lättare att blanda med övriga ingredienser.

 

Vi har en fantastisk panel av matgäster som njuter fullt ut av Dogish Delight Tassarna. Hundarna blir alldeles till sig när dom känner lukten av våran mat  och den är verkligen utsökt. Det gläder oss mycket men det är minst lika viktigt är att Dogish Delight uppfyller hundens behov av en näringsrik kost.

Näring i kött?

B-vitaminer, B12, B6 ,Tiamin, Niacin, Riboflavin, Järn, Proteiner, E, K, Folat, Fosfor, Krom, Koppar, Magnesium, Niacin, Selen, Zink och Fett.

Farmer and a Cow_edited.jpg
Family Feeding Pigs_edited.jpg

INÄLVSMAT

För att hundarna skall må bra i sina magar behöver de även få i sig näring från inälvor såsom hjärta, lever och njure. Här har vi utvecklat ett speciellt recept som hundarna uppskattar mycket. 

Hjärta innehåller mycket taurin som är bra just för hundens eget hjärta. Hjärta är väldigt energitätt, så det räcker att ca 5% av måltiden består av hjärta så det inte blir för mycket. Köttet kan också komma från lamm, kalkon, gris, fisk och kyckling. Fett är nyttigt för hundar.

Inälvsmat näringsämnen! 

Glycin, Tryptofan, Omega-3, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Vitamin B12 + hela B-vitaminkomplexet, Folat, Mangan, Järn, Koppar, Selen, Kalium, Zink, Magnesium, Q10

Kalcium, Fosfor

 

Hjärta

Nöthjärta innehåller överlägset mest av Q10 – ett av våra viktigaste koenzym som är ett vitaminlikt ämne och en kraftfull antioxidant som bildas naturligt i kroppen och som behövs för energiproduktionen i cellerna. q10 behövs extra av när man lider av hjärt-kärlsjukdom. Du får även högkvalitativt och lättupptagligt selen, fosfor hemjärn, koppar och zink genom att äta hjärta.

Njure

Njure har en extra hög andel av selen som är en mineral som är viktigt för immunförsvaret. Precis som med lever innehåller njure även höga doser av vitamin A, hela B-vitamnkomplexet samt hemjärn. Njure innehåller också DAO  (diamine oxidase) som är ett enzym som hjälper till med nedbrytningen av histamin i kroppen.

Lever

Lever innehåller kofaktorn Q10, biotillgängligt hemjärn (som är bra vid järnbrist) samt de fettlösliga vitaminerna A, D, K och E.  Lever från gräsbetande nötkreatur är faktiskt naturens mest koncentrerade källa till just vitamin A. Du får även i dig lättupptagligt koppar, zink, krom, vitamin B6, B2 och B5.

 

inälver4_edited.jpg

Hjärta             Njure              Lever          

Raw Fish_edited.jpg

VARIATIONER AV FISK

Vi har en enkel filosofi, bara det bästa är bra nog! Och på Dogish Delight så eftersträvar vi att ha många olika fiskar såsom Lax, Torsk, Sardiner, Räkor i maten för att hunden skall få högst näringsintag av en stor dos av Omega 3. 

Lax - Innerhåller Vitaminer A, , C, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12, Omega 3, B-Karoten, Fosfor, Jod, Järn, Kalcium, Kalium, Magnesium, Natrium, Selen, Zink. 

Torsk - nnerhåller Vitaminer A, , C, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12, Omega 3, Fosfor, Jod, Järn, Kalcium, Kalium, Magnesium, Natrium, Selen, Zink, B-Karoten. 

"FÄRSK MAT ÄR  DET BÄSTA FÖR MIN MAGE"

NATURLIGA SVENSKA RÅVAROR

Dogish Delight är supermat för hundar. Färsk mat

med det bästa ingredienserna på marknaden, med

överlägsen smak och näringsinnehåll.

Det självklara valet för
den medvetna

hundägaren som vill bidra till ett bättre

                   liv för din hund!

IGWY0132_edited.png

Alla hundar är olika precis som människor!

 

Hundar behöver varierad kost för att få i sig alla näringsämnena från naturen. En del mat är giftig för hunden och skall inte förtäras av hunden.  

Det sägs att Vindruvor kan skapa njusvikt och vissa hundar kräks av detta, medans andra hundar gärna äter Vindruvor och mår toppen av detta intag. Varför det är så vet ingen, men kanske är det så enkelt att stors hundar med större mage inte bli så påverkad och mindre hundar med mindre mage är känsligare.

Vissa frukter är för sura för en del hundar såsom Apelsin, Citrus, medans andra hundar älskar Apelsin och Citrus. Hundar är som människor dom känner i kroppen oftast vad dom behöver.

Hur kan det vara på detta sätt?

 

 En hunds mage fungerar precis som en människas mage. Magen kan bli försurad av för mycket spannmål, vetemjöl och stärkelse. Det finns i potatis, ris, vetemjöl. 

Om en hund äter för mycket spannmål kan magen bli försurad, den blir för sur.

Då orkar inte magen smälta ner Citrus, Apelsin utan då kan hunden kräkas. Precis som människan som får reflux, sura uppstötningar, så kan en hund få samma problem. 

Hur hjälper man en försurad mage!

När en hund får försurad mage behöver man sluta ge hunden spannmål på ett långt tag. Hunden behöver mycket grönsaker, fisk, frukt, ägg och lättare kött såsom kyckling. Varför lättare kött? Jo rött kött tvingar magsyran att jobba på helvarv och om magsyran redan är lite sjuk, för sur, orkar inte syran att bryta ner det tunga köttet. 

 

Magen är som sagt för sur och behöver balans som den får av Basisk föda. Vad är Basisk mat?

 • Grönsaker och rotfrukter

 • Baljväxter som gröna bönor 

 • Quinoa, bovete, sötpotatis

 • Färskpressad grönsaksjuice

 • Kallpressade oljor som olivolja och rapsolja

 • Kryddor som ingefära, basilika

 • Färska frukter, bär och majs

 • Baljväxter som kikärtor, linser och torkade bönor

 • Basmatiris, havregryn och bovetepasta

 • Fet fisk

 • Viltkött och ekologiska ägg

 • Rismjölk och havremjölk

"HUSSE & MATTE                                                 GÖR MINA INKÖP"

TACK FÖR ATT NI                                                   TÄNKER PÅ MIG!

Bästa-loggangrön-hatt1_edited.jpg

                     Kontakt

Mail:  info@dogishdelight.com

Tel:  Carina Ristholm 070 733 87 83

kontkt
bottom of page